Over Meriem Foundation

Onze stichting houdt zich bezig met het optimaliseren van toegang tot de gezondheidzorg in ontwikkelingslanden. Om dit te realiseren besteden wij als stichting veel aandacht aan het inventariseren van de behoefte in de gebieden waar wij onze zorgprojecten willen opzetten.

Dit houdt in dat we samen met de lokale zorgverleners en de lokale bevolking om de tafel gaan zitten om tot een gericht en concreet plan te komen. Dit maakt dat de projecten die wij opzetten, projecten op maat zijn en aangepast aan de behoefte van de lokale bewoners.
Vanuit de stichting richten wij ons vooral op gezondheidsproblemen die wereldwijd veel voorkomen zoals suikerziekte, hart-en vaatziekten en kanker.

en meer aandachtspunten

Daarnaast is er ook veel aandacht voor vrouwen en gezondheidsproblemen waar zij veel mee geconfronteerd worden, zoals zorgproblemen rondom de bevalling, sterfte rondom de geboorte, aids etc. Vooral in de ontwikkelingsgebieden schiet aandacht hiervoor enorm te kort. Voor waargebeurde verhalen van lokale bewoners kunt u terecht op deze website op een van de filmpjes. Verder is ook extra aandacht voor de oudere patiënten die de vaak ver afgelegen ziekenposten niet kunnen bereiken. Voor hun willen wij zorgposten dicht bij huis opzetten.